فهرست محتوا
مثال ساده از تابع HYPERLINK
فرض کنید در سلول A1 یک شیت میخواهید کلمه ” صفحه اصلی ” را بنویسد و کاربر با کلیک روی آن به شیت Main و سلول A1 پرش کند .
=HYPERLINK("#main!a1","صفحه اصلی")
همانطور که توضیح دادیم و در فرمول بالا هم میبینید این تابع دو آرگومان دارد که اولی آدرس را مشخص می کند و دومی نامی که می خواهیم نمایش داده شود .
نکته ای که وجود دارد این است که آرگومان اول به صوتی متنی بوده و باید بین کوتیشن قرار بگیرد .
پرش به محدوده ای نامگذاری شده با HYPERLINK
فرض می کنیم که در فایل اکسل خود محدوده ای را با نام Product نامگذاری کرده ایم و به عنوان مثال محدوده C4:F20 از شیت 1 را شامل می شود . می خواهیم با کلیک روی سلولی به این محدوده هدایت شویم .
برای این منظور کافیست که در آرگومان اول تابع HYPERLINK ابتدا # قرار داده و سپس نام محدوده را وارد کنیم .
=HYPERLINK("#product","لیست کالاها")
پرش به یک جدول و انتخاب آن با HYPERLINK
فرض کنید که در فایل اکسل خود تعدادی جدول دارید و می خواهید با تابع HYPERLINK هر کدام از آنها را که مایل بودید انتخاب کنید . کافیست با در نظر گرفتن فرمول قبلی به جای نام محدوده نام جدول را بنویسید.
=HYPERLINK("#Table1","لیست کالاها")
فرمول بالا جدول Table1 را انتخاب کرد و مزیتی که دارد این است که هر چقدر جدول گسترش پیدا کند محدوده انتخابی هم گسترده می شود .
پرش به آدرسی در شیت با نام فارسی
حالا فرض کنید که یک شیت دارید با نام ” فروش فروردین” میخواهید سلولی با همین نام داشته باشید که با کلیک روی آن به این شیت رفته و در سلول A1 آن قرار بگیرد .
کافیست در سلول مورد نظر قرار گرفته و فرمول زیر را آنجا بنویسید:
=HYPERLINK("#'فروش فروردین'!A1","فروش فروردین")
نکته بسیار مهمی که در فرمول بالا وجود دارد این است که نام شیت دارای فاصله در خود است به همین دلیل داخل تک کوتیشن قرار گرفته است .
همین مثال را جوری تصور کنید که نام شیت در D5 وجود داشته باشد که بتوانیم به صورت داینامیک هایپرلینک داشته باشیم و با تغییر D5 مسیر HYPERLINK هم تغییر کند .
ارسال ایمیل با HYPERLINK در اکسل
فرض کنید که در ستون A اکسل آدرس ایمیلها وارد شده اند ، البته که خود اکسل وقتی شما آدرس ایمیل وارد می کنید به صورت هوشمند آن را به صورت لینک قرار می دهید ، ولی اگر آدرس ها در شیت دیگری باشد این تکنیک یعنی استفاده از HHYPERLINK در اکسل کاربردی خواهد بود .
برای اینکه در ستون B برابر هر آدرس ایمیل کلمه ارسال نوشته شود و با کلیک روی آن نرم افزار ارسال کننده ایمیل باز شود کافیست که فرمول زیر را قرار دهید.
=HYPERLINK("mailto:"&D7,"ارسال ایمیل")
همانطور که می بینید ، کافیست کلمه mailto: ار قبل از آدرس ایمیل در تابع HYPERLINK قرار دهید و کار تمام است و یا کلیک روی آن نرم افزار ارسال کننده ایمیل باز می شود.
باز کردن فایل با استفاده از HYPERLINK
فرض کنید که ستون A فایل شما حاوی شماره پرسنلی کارکنان می باشد و میخواهید در یک ستون مثلا ستون B کلمه مشاهده عکس نمایش داده شود و با کلیک روی آن تصویر کارکند نمایش داده شود .
حالا تصاویر کجا هستند ؟ فرض میکنیم که در پوشه Employee در درایو D قرار دارند و نام آنها برابر با شماره پرسنلی و پسوند jpg می باشد .
=HYPERLINK("D:\Employee\"&B3 &".jpg","مشاهده تصویر")
توجه داشته باشید کد بالا در صورتی درست کار خواهد کرد که پوشه Employee در درایو D موجود باشد و تصاویر هم با نام همان شماره ها و با پسوند jpg آنجا موجود باشند .
تغییر فونت پیشفرض هایپرلینک در اکسل
می دانیم که فونت پیشفرض HYPERLINK در اکسل به رنگ آبی و فونت Calibri می باشد که خیلی جالب نیست ، حتی با اینکه فونت تام ورکشیت را به فونت دیگری تغییر می دهید بازهم وتی به هایپرلینک تبدیل می کنید به فونت Calibri تبدیل می شود . برای تغییر این کالت کافیست مراحل زیر را دنبال کنید .
- وارد تب Home شوید
- به سکشن Style بروید و روی Cell Style کلیک کنید
- گزینه Hyperlink را پیدا کنید
- روی آن راست کلیک کرده و گزینه Modify را انتخاب کنید
- در پنجره باز شده ، تغییرات دلخواه را اعمال کرده و ذخیره کنید.