تابع lookup اکسل در نوع عملکرد تا حدودی شبیه تابع VLOOKUP اکسل می باشد ولی تفاوتهایی دارد که اشزاف به آنها به شما کمک می کند تا بهتر تصمیم بگیرید که از تابع کجا می توانید استفاده نمائید. برای آشنایی بهتر با تابع LOOKUP بهتر اس مثالهای مختلف را با هم بررسی کنیم.
فهرست محتوا
مثال ساده تابع LOOKUP اکسل
فرض کنیم مطابق تصویر زیر اطلاعاتی داریم که در محدوده C2:C9 نام روزهای هفته نوشته و در محدوده E2:E9 هم نام دسرها نوشته شده است و حالا می خواهیم با وارد کردن نام روز هفته ، نام دسر مربوط به همان روز نمایش داده شود .
خب در این مثال نام روز در آرگومان اول قرار می گیرد و محدوده C2:C9 که نام روزها در آن وجود دارد به عنوان آرگومان دوم جهت جستجو قرار می گیرد و محدوده E2:E9 به عنوان محدوده ای که نام دسرها در آن وارد شده است قرار می گیرد تا نمایش داده شود .
=LOOKUP(I3,C3:C9,E3:E9)
شکل دوم استفاده از تابع LOOKUP
همانطور که از تصویر آرگومانها تابع LOOKUP اکسل مشخص است ما می توانیم از دو آرگومان اول فقط استفاده نمائیم و آرگومان سوم را اصلا وارد نکنیم.
اگر بخواهبم همین مثال بالا را در نظر بگیریم شکل دوم نوشتن تابع که نیازی به آرگومان سوم نداشته باشد مانند فرمول زیر می شود .
=LOOKUP(I3,C3:E9)
در این شکل نوشتن تابع LOOKUP اکسل در آرگومان دوم آخرین ستون یا ردیف موجود در محدوده انتخابی به عنوان محدوده متناظر که باشد نمایش داده شود در نظر گرفته می شود .