تابع nz در اکسس

تابع NZ در اکسس چه کاربردی دارد به همراه مثال و ویدیو آموزشی

تابع nz در اکسس

یه سری از توابع مثل تابع NZ در اکسس به اندازه کاربردی که دارن بهشون پرداخته نشده و الان توی این مطلب میخوایم تابع nz رو توضیح بدیم.

تابع NZ در اکسس

تابع NZ در اکسس
تابع NZ در اکسس

شکل کلی تابع به صورت زیر :

Nz ( variant [, valueifnull ] )

اگه با اکسس زیاد کار کرده باشید میدونید که اگر یه عددی رو از یه تکست باکس خالی بخواید کم و یا جمع کنید نتیجه برای “” یا خالی خواهد بود و این مسئله تو کوئریها بیشتر خودشو نشون میده فرضا تو همین پروژه انبارداری تحت اکسس ما گر بخوایم موجودی کالایی رو به دست بیاریم باید موجودی اولیه رو با مقدار خرید جمع کنیم و تعداد خروجی یا فروش رو از اون کم کنیم تا موجودی فعلی به دست بیاد ، حالا اگه یکی از این مقادیر خالی باشه چی میشه ؟ نتیجه برابر خالی یا “” میشه در واقع اگر یه مقدار خالی رو تو محاسبات اکسس دخیل کنیم نتیچه خالی خواهد بود . که اینجا تابع NZ به کمک ما میاد .

نکته بسیار مهم :

تابع دارای آرگومان دوم است که اختیاری می باشد و در صورتی که در آن مقدار وارد کنید اگر آرگومان اول خالی باشد مقدار وارد شده در آرگومان دوم را درنظر میگید که در واقه همان تفاوت اساسی این تابع با تابع IIF می باشد چرا که در تابع IIF آرگومانها اجباری هستند و همیشه خودمان باید بگوئیم اگر نتیجه خالی بود 0 یا هر عدد دیگری در نظر بگیر.

در حالت عادی فرمول اینجوری هست :

=موجودی اولیه + وارده – فروش = موجودی فعلی   ==> اگر یکی از مقادیر خالی باشه نتیجه خالی میشه . اگر فرمول رو به شکل زیر بنویسیم مشکل حل میشه

باید قبل از فیلدی یه NZ بذاریم و فیلد رو تو رانتز قرار بدیم .

معنی تابع چیه ، تابع NZ مخفف Null to Zero هست یعنی مقدار خالی و درواقع “” را در محاسبات به صفرتبدیل میکند. این تابع شبهت زیادی به تابع IIF دارد در تابع IIF دو شرط وجود داشت و میتونستیم به اکسس بگیم اگر شرط برقرار بود فلان کار رو بکن و اگر برقرار نبود کار دیگه ای بکن تابع NZ هم تقریبا همینه ولی یه آرگومان بیشتر نداره و اگر اون آرگون 0 یا عدد دیگه بود همون رو در نظر میگیره و اگر خالی بود تبدیل به صفرش میکنه .

حالا با مشاهده ویدیو آموزشی زیر قطعا مسئله براتون روشن تر میشه .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 دیدگاه دربارهٔ «تابع NZ در اکسس چه کاربردی دارد به همراه مثال و ویدیو آموزشی»

  1. باتشکراز اموزشهای بسیار خوب شما درزمینه اکسس
    استادبحری در اکسس برای فرم جستجو ازیک کوئری ودستور likeاستفاده می کنم ولی مشکلی که هست اینه که اولا چرا قبل از جستجو تمام فیلدها در سابفرم جستجو نمیاد دوما اینکه چرا فیلدها خالی در نتیجه جستجو قرار نمی گیره یعنی اون دسته از فیلدهای مورد پرس وجو قرار می گیره که فیلدشون توجدول پر شده باشد لطفا جستجوی پیشرفته یا جامعی بیان فرمایید که این نقاط ضعف رو نداشته باشه .
    پیشاپیش از زحمت ووقتی که می ذارید بسیار سپاس گذارم

  2. سلام استاد عزیز خسته نباشید خدا قوت، ببخشید میخواستم بدونم چطوری shift را در اکسس غیر فعال کنم که کاربر نتونه وارد جداول ما بشه سپاسگذارم استاد

  3. خیلی جالبه تا اونجا که بررسی کردم شما تو هیچ دوره غیر رایگان ما عضو نیستید !!
    دوره ها و یا مطالب رایگانی که منتشر میشه تو اولویت پشتیبانی قرار ندارند و بنده تو نظرات خدمت شما عرض کردم که سوالتون گنگ هست
    شما نمونه خودتون رو تو تلگرام بفرستید مثل کاری که خیلی ها میکنن اگر مشترک دوره های غیر رایگان ما باشید قطعا جواب می گیرید و در غیر این صورت با صرف زمان بیشتری به پاسخ خواهید رسید.
    به نظرم با این ادبیات نظر گذاشتن تو سایتی که انقدر نظر مثبت داره و دوره های رایگان هم کم نداره منصفانه نیست .
    چند روزی هست ایران نیستم و به محض برگشت با انرژی بیشتری ادامه خواهم داد.

  4. شاید من اشتباه کردم حق با شماست ، عذرخواهی میکنم از شما ولی به خدا هنوز هم دسترسی ندارم اگر آخرین پست سایت رو ببنید بنرش فرق میکنه چون با تبلت زدم و فوتوشاپ نداشتم .
    من هم دوست ندارم پشتیبانی ناقص بدم اصلا یه محصول خوب مشخصه بارزش پشتیبانی باید باشه .
    دوشنبه ان شالله بی حرف پیش تهرانم که میشه پس فردا ، لطفا دوشنبه یادآوری کنید.
    تو شرایط عادی بنده هرروز به سایت سر میزنم.
    نمونه هم ببینید تو مطلب قبلی یه نفر NZ رو خواسته بود که تو این مطلب بعد از یکی دو روز توضیح دادم .

  5. با تشکر از آموزش خوبتون
    فقط فرق nz با iif این بود که nz رو فقط در حالت کوئری مشد اعمال کرد
    ولی iif رو در همان حالت tabel هم میشد انجام داد
    که از این لحاظ کار من رو خیلی جلو برد
    با تشکر از راهنمایی بسیار خوبتان

پیمایش به بالا