برای تغییر تو اعدا داعشاری توسط اکسل فرمولهای مختف و به اشکال گوناگونی وجود داره که مهمترین اونها میشه گفت همین تابع INT و تابع ROUND هست که توی این مطلب میخوام بامثال این دو تا تابع رو معرفی کنم و آموزش بدم .
تابع INT
این تابع در واقع قسمت اعشاری عدد رو تو اکسل حذف میکنه و در واقع رند رو به پائین انجام میده یه آرگومان هم بیشتر نداره که باید یه مقدار عددی باشه مثال زیر رو ببینید:
=INT(5.9) –> 5
نتیجه فرمول بالا عدد 5 میشه که همونطور که میبینید رو به پائین عدد رو رند کرده ، اگه عدد داخل پرانتز منفی هم باشه باز فرق نمیکنه همین کار رو میکنه ببینید :
=INT(-5.9) –> -6
حالا یه سوال پیش میاد : توی نوار بالایی اکسل تو تب Home یه قسمت داریم به نام Number که اونجا میتونیم قسمت اعشاری اعداد رو کم یا زیاد کنیم که عکسش هم این زیر گذاشتم ، خب چه کاریه که فرمول بنویسیم از همین قابلیت استفاده می کنیم دیگه ، مگه فرق میکنن ؟
بله فرق میکنن و این قسمتی که تو عکس میبینید فقط حالت نمایشی عدد رو تغییر میده و تو محاسبات قسمت اعشاری رو لحاظ میکنه ، یعنی چی ؟ فرضا شما تو سلول A1 و A2 به ترتیب اعداد 5.9 و 4.1 رو دارید و میاید تو A3 مینویسید این دو تا سلول رو باهم جمع میکنید که نتیجه میشه عدد 10 حالا شما چه نمایش اعداد اعشار رو داشته باشید چه نداشته باشید ، نتیجه همون 10 میشه ولی حالا اگه بیاید تو سلول B1 و B2 مقادری سلولهای A1 و A2 رو با تابع INT رند کنید کنید و تو سلول B3 اونها رو جمع کنید میبیند که نتیجه میشه عدد 9 پس باید به این نکته توجه داشته باشین .
تابع Round
یکی دیگه از توابع مهم برای کار کردن با داده های اعشاری تو اکسل و در واقع رند کردن اونها تابع Round هست که از دو تا پارامتر به شکل زیر تشکیل شده :
آرگومان اول NUMBER ه همونجور که از اسمش هم پیداست عدد اعشاری که میخواد رند بشه رو از شما میگیره که میتونه آدرس یه سلول هم باشه ولی خب باید داده عددی تو اون باشه ، آرگومان دوم Num_digit که از شما میپرسه کع چند رقم اعشار رو رند کنه مثلا اگه عدد 3.745 رو در نظر بگییرد و تو آرگومان دوم عدد 2 رو بنویسید عدد به 3.75 تبدیل میشه ، یعنی در واقع از شما میپرسه چند رقم اعشاری داشته باشه که طبیعتاً اگر عدد صفر قرار بدید یک عدد بدون اعشاری برمیگردونه .
حالا این توابع کجا کاربرد دارن ؟ توی ویدیو آموزشی همین پست توضیح داده شده و توابع RounDown و RoundUp هم بررسی میشن .
عالی بود
سلام بر استاد گرانقدر خیلی بهره مند شدیم یه سوال داشتم چجورر میشه به تابع max یه شرط اضافه کرد مثل sum که با sumif میشه اینکارو کرد؟ قربان شما
سلام بله و آموزشش تو سایت هست و تو لینک زیر هم میتونید ببینید
https://officebaz.ir/max-if-excel/
خسته نباشید استاد
فرمول یا تابعی برای تبدیل عدد اعشاری به ساعت و دقیقه بدین صورت وجود داره که قسمت صحیح عدد رو به ساعت نشون بده و قسمت اعشاری رو به دقیقه؟
مثال:
عدد ۳۳٫۴۷ رو وارد کنیم و تبدیل کنه به ۳۳:۴۷ (عدد سی و سه ممیز چهل و هفت را تبدیل به سی و سه ساعت و چهل و هفت دقیقه بکنه)
سوال دوم
مشابه سوال قبلی است با تفاوت که اعداد ورودی ما همگی به صورت صحیح است
یعنی اگر ۵ وارد کردیم بصورت ۰۰:۰۵ نشان بدهد ۹۹ را ۰۰:۹۹ و ۹۰۹ را ۹:۰۹ نشان بدهد.
متشکرم
سلام. روز بخیر. من به یک مشکل گیر گردم که هر کاری میکنم درست نمیشه. من دو ستون درست کردم که فرمت Custom به شکل ??\:?? دارند و قرار هست کاربر در اونها ساعت واد کنه. این فرمت رو برای این ایجاد کردم که کاربر مجبور نباشه در هنگام ثبت ساعت از کاراکتر : استفاده کنه. اون تایپ میکنه 1030 و در سل عبارت 10:30 دیده میشه.
حالا مشکل زمانی هست که این دو ستون از هم کم میشن و قراره مدت بازه زمانی محاسبه بشه.
حالا مشکل اینجاست که مثلا وقتی دو تا زمان 14:25 و7:30 از هم کم میشن پاسخ میشه 6:95!!!! خب البته طبیعیه چون ماهیت واقعی این ورودی ها، ساعت نیست. اما هر کار میکنم نمی تونم ماهیت عدد نهایی محاسبه شده رو به زمان تبدیل کنم. الان باید بتونم 6:95 رو به صورت 6:55 در سل ببینم. ممکنه من رو راهنمایی بفرمایید؟
خیلی سپاسگزارم
سلام من عدد های اعشاری در اکسل دارم موقعی که به متلب فراخوانی میکنم چون عددام اعشاریه نمیخونه باید چیکار کنم؟